La resolució destaca que les administracions adverteixen dels riscos de conduir sota els efectes d’alguns medicaments
El magistrat torna al transportista la categoria d’invalidesa perrnanente en grau total per exercir la seva professió

El Jutjat Social número 31 de Barcelona ha condemnat l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INNS) a tornar la pensió a un camioner que pateix agorafòbia (trastorns d’ansietat per por a determinats espais) a qui se li havia concedit la invalidesa permanent en grau de total per a la professió de conductor el 2014. L’INSS li va retirar aquesta prestació “per millora de les seves lesions”, però la justícia li ha donat la raó al pacient, que ha demostrat que el seu diagnòstic és el mateix que fa dos anys i, fins i tot, necessita anar acompanyat quan surt del barri. La seva situació no ha variat, excepte que ha reduït en mig comprimit la dosi d’un dels quatre fàrmacs que li van ser pautats el 2014.

El jutge ha estimat la demanda del camioner, representat pel despatx Tribunal Médico. La sentència descriu que es va declarar el demandant en situació d’incapacitat permanent en grau total no només per l’apreciació de diverses patologies esquizoides de la personalitat o el trastorn d’ansietat generalitzada per agorafòbia, sinó també per la pauta farmacològica que ha de seguir i el risc que comporten els seus efectes secundaris per a la conducció d’un camió.

CONDUIR MEDICAT
“En temps en què des de les administracions competents en matèria de trànsit s’ha promogut la conscienciació sobre els riscos de conduir sota els efectes de determinats medicaments”, sosté el jutge, no pot prosperar la petició de la retirada de la pensió, quan, a més, el camioner no ha experimentat cap variació significativa. Per això, se li torna la condició d’incapacitat permanent total que se li havia retirat a finals d’agost del 2016. Així, es condemna l’INSS a tornar-li a pagar una pensió de 1.121 euros, més els seus increments i revaloritzacions legals des d’aquesta data.

Alejandro Rusiñol, responsable de Tribunal Médico, aconsella a les persones que es trobin davant resolucions de la Seguretat Social que lesionen els seus interessos que “no tirin la tovallola, ja que d’aquesta sentència i de moltes altres es desprèn que els tribunals escolten els ciutadans sense importar que el condemnat sigui l’Estat”.

(Noticia extreta de El Periódico de Catalunya)